diumenge, 1 de juliol del 2012

Domingueros pecadors!

La setmana passada vaig voler anar amb uns nens a fer un bany als tolls del Brugent una mica més amunt de la Riba.
Sorpresa la meva quan vaig veure que al llarg de la zona on acostuma anar la gent a banyar-se han impedit l'aparcament d'una manera bastant brusca. Rases fondes a ras de cuneta, pedrots impedint el pas, i tot tipus de coses per aconseguir que si vols anar a banyar-te, haguis de caminar un mínim de 3 o 4 km.
Ja sabia que ultimament els mossos d'esquadra s'estaven "ensanyant" amb tothom que no aparcava amb un mínim de decència, però això no m'ho esperava.


 Després de patir una contrarietat inicial, la reflexió em va portar a aplaudir la iniciativa.
Tal i com podeu veure en aquesta notícia, la zona començava a correr perill, i és que el fet que un valor tant gran com aquests tolls, sigui tant accessible a tot tipus de públic té el seu perill.
En resum, tal com es diu en aquests casos, al final paguen justos per pecadors, però millor això que no pas arribar un dia i veure com tot s'ha cremat per culpa d'algun "dominguero" irresponsable.
I el problema no és només aquí. El toll de l'olla, el riu Siurana, el Montsant, la Fou, etc... com tants altres espais naturals són víctimes de les seves propies virtuds que atrauen potser a massa gent.
Però això és la solució? Prohibir? Tancar l'accés al medi natural?
A qui? A tothom?


 Particularment, porto tota la vida anant i venint per la natura, sempre l'he tractat tant bé com he pogut, i trobo totalment injust que les prohibicions hem puguin arribar a afectar, jo no vull pagar pels domingueros!!
En el cas de la Riba, prohibir l'aparcament em sembla molt bé, la caminada ja és un bon filtre que farà que els més "inconscients" ja no hi arribin, o al menys no ho facin tant carregats.
La meva conclusió:
Falta educació!!! moooolta!!! (vaja, precisament allò que s'està retallant)
Potser en comptes d'enviar els mossos, s'haurien d'enviar educadors a aquests llocs que corren perill. Potser en comptes de prohibir s'hauria d'ensenyar. Potser...


Això si, si la supervivencia de l'espai passa per que no hi anem... doncs haurem de fer el sacrifici... esperem no haver-hi d'arribar però a aquest extrem.
i sense res més a afegir...
apa salut!!

5 comentaris:

Laura T. Marcel ha dit...

Efectivament és una llàstima que s'hagi de prendre com a mesura de protecció la prohibició però a vegades ´és l'única manera, encara que en sortim perjudicats tots. I també efectivament, com dius, el que falta és educació però espera un temps, i ja veuràs com estarà el panorama!

Anònim ha dit...

La inconsciencia dels altres la paguem tots.Si la prohibició es la millor mesura per evitar una tragèdia i allunyar als "domingueros inconscients"...endavant.
Però malauradament aquesta espècie mai deixarà d'existir per molta prohibició que imposin...si no és en un lloc serà en un altre.
Falta d'educació i respecte per aquestes maravelles de la natura.

Garbí24 ha dit...

ultimament els programes de tv fan molt de mal en aquest aspecte.......mostren llocs , els maquillen i atrauen a tothom......amb o sense cultura i ja tenim el resultat

Elfreelang ha dit...

Més educació i menys mossos mal anem si hem de prohibir per poder preservar la natura...

El que em passa pel cap ha dit...

A part de no tenir cultura ni educació són uns BRUTS, amb majuscules.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails