divendres, 16 de setembre del 2011

prohibir com a solució?

Diu la Viqui, citant aquest vídeo, que ha Catalunya el 2010 hi havia unes 5 dones musulmanes que utilitzessin el burca o el nicab,
potser, com tantes altres, aquesta informació és parcial, objectiva o manipulada.
En realitat hi ha moltes dones que l'utilitzen o que són obligades a utilitzar-lo?
Això justifica una prohibició que, més que res, serveix per aixecar polseguera i polèmica?
En el cas que una persona, cristiana o atea, home o dona, estigui sotmesa a una altra, es suposa que les institucions, la justícia, els serveis socials, educatius, etc... han d'intervenir per a trencar aquesta submissió, això és garantir el dret a la llibertat.
Que un govern prohibeixi la utilització d'una peça de roba vinculada a creences religioses no em sembla garantir el dret a la llibertat.
Que diu el Felip Puig? que ho fa per seguretat? això em sona a la guerra preventiva del sr. Bush, perquè que jo sàpiga, a Catalunya la estadística d'atemptats en els que s'hagi utilitzat el burca o el nicab com a amagatall, és igual a 0. Potser la seguretat és una altra cosa.
Aixecar polseguera i polèmica vol dir dues coses com a mínim:
Primer, marcar, posar l'accent, assenyalar, criticar (massa vegades sense massa informació), les diferencies culturals, aquelles diferencies que marquen la frontera entre el nosaltres i l'ells. O sigui posar fronteres i delimitar qui és qui.
Segon, qui no coneix el que passa sovint amb les prohibicions com aquesta (podríem dir-ne prohibicions ideològiques? culturals?). Efecte contrari, efecte crida, reivindicació de la diferència. O sigui més fronteres i més clar qui és qui.
A on ens porta tot això, no ho se.
A construir una societat unida, justa i cohesionada, segur que no.


Us recomano moltíssim aquest curt!!!
Amb la polèmica i la polseguera mediàtica que s'ha aixecat,  també he sentit a parlar de l'adaptació a la cultura del país.
La Viqui també diu, que la cultura són el conjunt d'actituds, valors, objectius i pràctiques que caracteritzen a una institució, organització, grup o societat. Els individus que adquireixen una cultura ho fan per adaptació a l'entorn, és una necessitat de l'individuu, i no una necessitat de l'entorn.
Som tots iguals? hem de ser tots iguals? "nosaltres" som els millors? o és que manem perquè és casa nostra?
tot plegat un bon núvol de pols.
i sense res més a afegir...
apa salut!!!

3 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Prohibir no és sol.lució estic d'acord més aviat és provocar un nou conflicte innessari

... ha dit...

Molt bo! Te'l robo!

ricderiure ha dit...

estem d'acord Elfree.

vaig pensar en el "Mira'm" quan vaig posar el curt!!!

salut i gràcies per comentar!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails